Bezoek onze showroom

De MFBfreaks showroom is de meest unieke audiowinkel van Nederland. Hier vind je uitsluitend vintage Philips Hi-Fi apparatuur in perfecte conditie. We hebben apparatuur staan uit alle periodes van pakweg 1973 tot 1993. Of je nu op zoek bent naar een vissenoog versterker met bijpassende platenspeler, een schitterende bandrecorder of een digitale DSS luidsprekerset, het is allemaal te vinden in onze showroom.

Zodra je onze showroom binnenstapt, waan je je in een compleet andere tijd. De sfeer en charme van de nostalgische jaren zeventig en tachtig, toen Hi-Fi nog heel gewoon was. Hoogwaardig gerestaureerde, blinkende Philips Hi-Fi apparatuur staat zij aan zij opgesteld, keurig gerangschikt op jaartal en serie. MFB boxen en versterkers, receivers, platenspelers en bandrecorders worden zorgvuldig in onze eigen werkplaats gereviseerd en klaar gemaakt voor een tweede leven. Dé vintage Hi-Fi specialist bestaat nog en zit in Lochem! Bij ons vind je dat lang gezochte apparaat terug, in perfecte conditie en met twee jaar volledige garantie. Want wat wij verkopen als nieuw, verdient ook garantie als nieuw. Dit kunnen we doen omdat we volledig staan voor de kwaliteit die we afleveren. Uiteraard staan we altijd voor je klaar als er toch iets mee is – zowel binnen als buiten de garantieperiode.

Wist je dat je veel van onze occasions ook direct online kunt bestellen via onze webshop? De meeste apparaten kunnen we probleemloos goed inpakken en naar je versturen.

“Het is net alsof je de Philipswinkel binnenloopt!”

Onze showroom is een feest der herkenning voor elke Philips liefhebber.

Beluister en vergelijk in de luisterkamer

Luidsprekers koop je met je oren, niet met je ogen. In onze speciaal ingerichte luisterkamer kun je alle beschikbare MFB boxen beluisteren en met elkaar vergelijken. Vaak wordt de vraag gesteld welke box nou de beste is; die vraag kan onmogelijk worden beantwoord. Elke box heeft zijn eigen klankkarakter. Present of juist terughoudend in het middengebied; zacht of juist fel in de hoge tonen. Het zijn allemaal factoren om mee te nemen in het maken van jouw eigen, unieke keuze. Ook muzieksmaak speelt een rol. Waar een bepaald model met popmuziek prima lijkt te klinken, kan je aandacht bij een klassiek pianostuk door een heel ander model worden getrokken!
In onze luisterkamer hebben we de filosofie van MFB productmanager Piet Gouw zo goed mogelijk geprobeerd door te voeren. Met een speciale vergelijkingskast zorgen we ervoor dat alle boxen exact even hard spelen. Zo voorkomen we dat de luidst klinkende box als beste wordt ervaren. Op gelijk niveau luisteren zorgt ervoor dat je de onderlinge klankverschillen beter kunt horen en op basis hiervan duidelijk en overtuigd een keuze kunt maken. Er is een MFB box voor elke kamer, elke toepassing en elk budget.

De MFBfreaks werkplaats: uniek in zijn soort

Repareren, meten, solderen, vervangen en testen. Dat is wat wij elke dag in onze professionele reparatiewerkplaats doen. Het repareren van analoge audio apparatuur begint een uitstervend vak te worden maar wij doen ons best om het levend te houden! Met moderne apparatuur en ouderwetse kennis zorgen we ervoor dat geen enkel apparaat in minder dan perfecte staat de deur uit gaat. Dankzij een grote voorraad topkwaliteit onderdelen hoeven onze reparateurs nooit mis te grijpen.
MFBfreaks is een van de weinige gespecialiseerde audio reparatie bedrijven in Nederland. Dankzij onze jarenlange specialisatie in Philips apparatuur uit de vorige eeuw hebben we een goede reputatie opgebouwd in binnen- en buitenland. We begrijpen als geen ander dat jouw kostbare MFB boxen veel meer zijn dan een gebruiksvoorwerp; het is een stukje kwaliteit, nostalgie en emotie. Daarom luisteren we goed naar jouw wensen en vertalen die in een perfecte oplossing zodat je nog jaren van jouw mooie Philips Hi-Fi apparatuur kunt genieten.