Gelukkig nieuwjaar!

Beste MFBfreaks,

Langs deze weg wil ik jullie allemaal een zeer gelukkig en voorspoedig 2013 toewensen. Een goede gezondheid, voorspoed en geluk zijn slechts enkele van de vele wensen die voor iedereen van toepassing zijn. Nu de oliebollen en appelflappen grotendeels verslonden zijn en morgen het gewone leven weer aanvangt, kunnen we nog net even stilstaan bij het afgelopen jaar. 2012 was in het geheel geen slecht jaar en de term “crisis” is dan ook beslist niet van toepassing op MFBfreaks.com.

We hebben dit jaar veel mooie dingen zien gebeuren; de website is volledig vernieuwd en de hoeveelheid aangeboden informatie is daarmee groter dan ooit tevoren geworden. Zo beschikken we inmiddels over een zeer uitgebreid archief van Service Manuals en gebruiksaanwijzingen van Philips HiFi Audio apparatuur en accessoires. Door deze vernieuwing hebben we tevens de beschikking gekregen over diverse extra mogelijkheden waaronder een heuse Blog en een zeer geavanceerde Webshop, waarin een aanhoudend groeiend assortiment al vele succesvolle reparaties mogelijk heeft gemaakt. Ook voor de MFBfreak met twee linkerhanden was er in 2012 goed nieuws: de MFBfreaks Servicepunten zijn terug van weg geweest! Een aantal vakkundige hobbyisten die, verspreid door het land, medeliefhebbers willen bijstaan door reparaties aan MFB boxen en andere Philips apparatuur uit te voeren. Het afgelopen jaar is MFBfreaks.com ook op de sociale media verschenen; onze Facebook pagina wordt druk bezocht en heeft ook al diverse nieuwe MFBfreaks opgeleverd.

De gevolgen van al die vernieuwingen werden al snel merkbaar; het bezoekersaantal van zowel de website als het Forum hebben een enorme stijging doorgemaakt en we hebben diverse zeer enthousiaste nieuwe MFBfreaks in ons midden mogen verwelkomen. Een aantal van hen liet al snel blijken over een gezonde dosis technische kennis te beschikken door enkele zeer markante modificaties of zelfbouwprojecten met ons te delen. Petje af voor deze creativiteit!

Daarnaast is er een begin gemaakt aan de fysieke vormgeving van het MFBfreaks.com hoofdkantoor. Omdat deze uit de kluiten gewassen hobby na ruim tien jaar inmiddels professionele vormen heeft aangenomen, is besloten om de zaken ook organisatorisch professioneel aan te pakken. 2013 wordt daarom het jaar waarin er (nog) meer tijd aan MFBfreaks.com kan worden besteed zodat we ook in de toekomst tegemoet kunnen komen aan alle liefhebbers van vintage Philips audio-apparatuur. Dankzij het nieuwe hoofdkantoor wordt het in 2013 beter mogelijk om als Servicepunt reparaties uit te voeren. Daarnaast kunnen kleinschalige (regio)meetings georganiseerd worden en is een fysiek bezoekadres voor de Webshop mogelijk.

Eén dingetje hebben we in 2012 helaas moeten missen: een MFBfreaks.com Meeting. Maar wees niet getreurd; de goede voornemens zijn gemaakt. Zeer, zeer binnenkort zal de agenda worden gepubliceerd voor de voorjaarsmeeting 2013. Hou dus de site, het forum én onze Facebook-pagina goed in de gaten!

Hartelijke MFB groeten,

Thomas.