Ik heb een winkel gekocht….

Een Philips verzamelaar emigreert naar het buitenland. Hij belt me op en biedt zijn gehele collectie apparatuur aan. Zoiets komt wel vaker voor. Wat niet vaker gebeurt is dat er vervolgens een Excel bestand van bijna 400 apparaten volgt, stuk voor stuk uitgebreid gedocumenteerd hoe de staat is. Van sommige toestellen zijn er twee, vijf of zelfs twaalf stuks beschikbaar. Een onderdelendonor wordt duidelijk gemarkeerd; zo ook een exemplaar dat nog nieuw in doos zit. We mailen wat heen en weer en komen tot een overeenkomst. Het belangrijkste argument voor de man is dat hij wil dat alles goed terecht komt. Daar gaan we dus ook zeker voor zorgen!

Vandaag was de dag dat Rinaldo en ik met een gehuurde bakwagen van 23 kuub naar de Betuwe reden om daar alvast zo veel mogelijk op te halen. Het regent als een gek en door de stevige wind schommelt de wagen aardig heen en weer. Op de IJsselbrug bij Deventer is het even handjes knijpen! We komen gelukkig goed aan op de afgesproken tijd. Na een kop koffie en kennismaking met de gepensioeneerde waakhond Max is het tijd om de collectie te bekijken en een plan te maken voor het laden van de wagen. We hebben veel verhuisdekens en platgevouwen kartonnen dozen meegenomen. De collectie is bepaald indrukwekkend; het is geen troep; alleen maar dikste modellen van 1978 tot pakweg 1995. AH308 versterkers, AH708 receivers, veel AH799 en AH798 met digitale tuner. Meerdere complete Lab sets. Heel veel 800 serie en 900 serie. CD spelers en loopwerken. DAC’s. DSS boxen en controllers. DCC recorders. Apparatuur nieuw in doos. Dozen vol onderdelen. Man man wat een schitterende collectie. Deze aankoop geeft me de kans om dit jaar de koers eens flink gaan bijsturen. Ik heb een complete winkel gekocht!

Eenmaal terug in Lochem laden we de ruim 300 individuele apparaten uit en plaatsen ze in de hiervoor vrij gemaakte magazijnstelling. Het moet twee rijen dik anders past het niet. Alles is ongeschonden over gekomen, de verhuisdekens en het karton hebben hun werk goed gegaan. Toch lijkt alles nu twee keer zo zwaar dan toen we het inlaadden. Het feit dat ik al een week grieperig ben, helpt dan natuurlijk niet mee. Gelukkig zijn we met z’n tweeën en schiet het lekker op. De DAC960 met CDD882 hebben we een VIP plekje gegeven. Die gaan voorlopig nog niet de verkoop in. Voor de rest wordt de komende maanden een plan gemaakt.

Maar eerst naar huis, want ik ben kapot moe…