MFB Meetings

Op deze pagina vind je informatie en foto’s van alle MFBfreaks Meetings, beginnend bij de allereerste Meeting in Diemen in 2003. Historisch beeldmateriaal dus!

25 september 2010: Tiende MFBfreaks Meeting. Locatie: Buurthuis De Stolp, ’s Hertogenbosch.

De tiende MFBfreaks Meeting onderscheidt zich op alle gebieden van voorgaande Meetings. Niet alleen hebben we gekozen voor een totaal nieuwe locatie in het centraal gelegen ’s Hertogenbosch, ook is dit de eerste keer dat de huidige leden van MFBfreaks.com elkaar op een Meeting ontmoeten. De sfeer op deze dag sluit perfect aan bij de sfeer die we ook op het Forum altijd ervaren; gemoedelijk en spontaan. Kennismaking en herkenning lopen uit in hartelijke gesprekken en er wordt veel gelachen. De diverse tafeldemonstraties trekken veel belangstelling; het vervangen van foamranden wordt door Remi aan de hand van diverse voorbeelden zeer duidelijk uitgelegd en ook het meten aan elko’s en het afregelen van MFB boxen zijn zeer in trek.
Na de lunch, bestaande uit broodjes met koffie en thee, verplaatst het gezelschap zich naar de tweede Meetingruimte waar Piet Gouw inmiddels met de nodige hulp van Philippe, Marnix, Jan en Piet2401 alles in gereedheid heeft gebracht voor de Grote Luistertest 2010. Deze keer pakt hij groot uit en worden beamer en multimedia ingezet om het geheel een professionele, interactieve tint te geven. De “onzichtbare” assistentie van zoon Philippe Gouw is daarbij onmisbaar!
De luistertest wordt gestart met een zeer leerzame uiteenzetting van Piet aangaande “de kunst van het vergelijken”. Niet alleen komt het afregelen van de luidsprekers onderling aan bod, ook invloeden zoals kamerakoestiek, zitpositie en – ja – zelfs geslacht van de luisteraars zijn van essentieel belang! En dan… het luisteren zelf. Deze luistertest bestaat uit twee delen; voor de pauze worden de MFB boxen 532, 544 en 587 (gereviseerd en ongereviseerd) met elkaar vergeleken. Na een korte pauze om de trommelvliezen tot rust te brengen is het de beurt aan de passievelingen; de FB825, AH9819, FB1000,
ACR300 en 3-weg zelfbouw met aanvulling van de 587 MFB nemen dit tweede deel voor hun rekening.
Na anderhalf uur te zijn uitgelopen op de agenda is ook deze luistertest ten einde. Uiteraard worden de mannen die de test hebben gerealiseerd door de aanwezigen hartelijk bedankt voor hun inzet! De menigte keert weer terug naar zaal 1 voor een laatste demonstratie (afregelen 587 door Will) en als klap op de vuurpijl: de MFB Lotto mét afnameverplichting! De verloting van gedoneerde spulletjes wordt gepresenteerd door Bruis, die met een flinke dosis humor het hele circus met veel succes en plezier aan elkaar kletst. Het duurt even maar alle gedoneerde zaken vinden uiteindelijk een nieuwe – gelukkige – eigenaar!
Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat Meeting 10 misschien wel de leukste Meeting sinds tijden is geweest. Voor sommigen de tiende Meeting, voor anderen de eerste. Het was in elk geval een fantastische dag die nog in veler gedachte lang zal nagloeien.

Klik hier voor foto’s van MFBfreaks Meeting 10 (Thomas)

Klik hier voor foto’s van MFBfreaks Meeting 10 (Raicho)

MFBfreaks Meeting 9: 9 mei 2009 in Klaaswaal.

Geen informatie beschikbaar over deze Meeting.

MFBfreaks Meeting 8: 24 mei 2008 in Klaaswaal.

Geen informatie beschikbaar over deze Meeting.

MFBfreaks Meeting 7: 19 mei 2007 in Klaaswaal.

Geen informatie beschikbaar over deze Meeting.

MFBfreaks Meeting 6: 15 mei 2006 in Klaaswaal.

Geen informatie beschikbaar over deze Meeting.

MFBfreaks Meeting 5: 19 november 2005 in Klaaswaal.

Geen informatie beschikbaar over deze Meeting.

MFBfreaks Meeting 4: 7 mei 2005 in Klaaswaal.

Geen informatie beschikbaar over deze Meeting.

MFBfreaks Meeting 3: 24 april 2004 in Klaaswaal.

Helaas, Meeting 3 moest ik op het laatste moment afzeggen; een dag ervoor door mijn enkel gegaan en dus helaas met het pootje omhoog. Wie nog foto’s heeft van dit evenement kan die per e-mail naar mij sturen.

MFBfreaks Meeting 2: 11 oktober 2003 in Klaaswaal.

Het begon bij de echte freaks al weer enige tijd geleden te kriebelen, de behoefte aan een nieuwe Meeting ontstond. Er waren veel vragen, veel zaken te bespreken en te proberen. Om nog maar te zwijgen van de meningsverschillen om “de perfecte MFB” ! Vandaar dat André en Herman besloten dat het weer eens tijd werd voor een MFB Meeting. Deze zou plaatsvinden in Dré’s favo LANparty kasteel: De gymzaal van de voormalige huishoudschool in Klaaswaal, vlakbij Rotterdam. So it will be!
Het leek wel alsof men in nog grotere getalen was uitgerukt dan bij de beurs in Diemen het geval was; deze keer was ook de concurrentie aanwezig en deze liet goed van zich horen! Verder waren er enkele “vreemde” MFB snuiters aanwezig, al dan niet vrijwillig onderworpen aan een actie “case modding”. Deze Meeting was niet alleen bedoeld om te kijken en bekeken worden, maar tevens was er de mogelijkheid om apparatuur van eigenaar te doen wisselen. Natuurlijk ging niet alle aandacht slechts naar de MFB boxen, het gehele audiospectrum van Philips kwam aan bod. Ook de passieve weergevers werden in het zonnetje gezet. Natuurlijk was er ook veel aandacht voor de luistertests, waarbij de diverse modellen MFB met elkaar vergeleken werden. Als bron diende een 280 preamp en een CD650. Voor de kritische luisteraars was er een enqueteformulier, waarop men per test de persoonlijke “winnaar” kon selecteren. Na het voltooien van de testen hadden alle deelnemers “vrij spel” en dit resulteerde van tijd tot tijd in een enthousiaste, asynchrone Jam Contest!
Het grote nadeel van een einde is dat het altijd komt als je er het minst zin in hebt, en zo was het ook op deze Meeting het geval. Langzaamaan pakt ieder zijn objecten weer zorgvuldig in om vervolgens huiswaarts te keren. Gelukkig vertellen alle stralende gezichten en hartelijke handdrukken hetzelfde verhaal: dit was wederom een fantastische dag die niet snel zal worden vergeten! Nu al worden er plannen gemaakt voor de volgende Meeting (“goh, dat zouden we dan eigenlijk eens moeten doen, ja….”). Omdat deze dag niet alleen door de organisatie maar ook door de bezoekers tot een zeer geslaagd evenement is gemaakt, wil ikzelf langs deze weg IEDEREEN bedanken die aanwezig was. Het is een fantastische dag geweest en ik snak nu al naar een vervolg!

Klik hier voor foto’s van MFBfreaks Meeting 2 (Thomas)

MFBfreaks Meeting 1: 16 februari 2003 in Diemen.

Vandaag was het eindelijk zo ver: de lang verwachte MFB Meeting in Diemen zou plaatsvinden! Vanuit het diep zuidelijk gelegen Maastricht zouden we ruim twee en een half uur onderweg zijn, dus het was vroeg opstaan geblazen (5:45 uur…. gaap!!!) en om 7:00 uur reden we hier in Maastricht weg. De routebeschrijving van Chris was vrij duidelijk, maar we hadden voor de zekerheid toch maar een ANWB uitdraai gemaakt, you’ll never know! Het liep echter allemaal prima en rond half 10 draaiden we de parkeerplaats van de Diemense Sportvereniging op. Eenmaal binnengekomen bleek een harde kern van Freaks al druk bezig met het opbouwen van de basis stellingen, van waaruit de centrale activiteiten plaats zouden gaan vinden. Natuurlijk even IRL (In Real Life) kennis maken!
Al snel bleek dat we de voorgenomen agenda het beste konden inruilen tegen een goede kop koffie, want door het ontembare enthousiasme van de aanwezige en binnendruppelende freaks bleek een planning totaal nutteloos. Geen punt echter, de gezelligheid steeg! Rond een uur of 10, half 11 was iedereen min of meer klaar met rommelen, aansluiten, stekkeren en testen. Tijd voor het vergelijkend warenonderzoek! Ook dit verliep totaal willekeurig maar wel duidelijk. De diverse modellen MFB’s zijn om de beurt uitgebreid beluisterd, en het tijdelijk ompluggen was in handen van onder andere Cuno en Chris, die ongemerkt tussendoor ook nog een heerlijke spaghetti schotel in elkaar draaiden 🙂
MFB Gigant Rudy Akkerman had zich met zijn Motional Feedback Drive In Show een geheel eigen deel van de ruimte toegeëigend, alwaar hij ons een behoorlijk staaltje MFB heeft laten horen. Zijn opstelling: 6x 22ah567, 6x 22rh544 en 2x 22rh541. De acoustiek in dit ronde, cilindervormige deel van de ruimte was ideaal, en met name zijn drumsolo heeft bij velen letterlijk en figuurlijk “iets losgemaakt”! Naast de
diverse demo-opstellingen was er natuurlijk ook nog een afdeling Technische Dienst & Advies, die tevens verantwoordelijk was voor het bananendozen-deel van de Meeting. Langzamerhand komen er steeds meer mensen binnen, en blijkt dat er toch een grote groep geïnteresseerden is afgereisd om dit unieke samenzijn mee te maken.
Om half 2 is het eindelijk zover: we worden verblijd met het bezoek van Piet Gouw, ontwikkelaar, uitvoerder en peetvader van de Philips Motional Feedback luidspreker. In gezelschap van zijn schoonzoon Ferrie arriveert de inmiddels 76 jarige meneer Gouw, en hij wordt met een daverend applaus door de aanwezige MFB freaks onthaald. Zo hoort dat ook! Meneer Gouw heeft in al die jaren niets aan energie en hart voor MFB ingeboet. Na een kort welkomstwoord door Chris neemt hij direct plaats, klaar om ons in te wijden in alle tot nog toe onbekende en onduidelijke zaken in de wereld die (Philips) MFB heet.
Het gesprek met meneer Gouw wordt door iedereen ademloos gevolgd, en gedurende twee volle uren weet Piet de hele groep freaks stil te houden. Nou ja, stil… Af en toe worden er vragen gesteld, maar meneer Gouw heeft zich uitstekend voorbereid en heeft overal een perfect antwoord op!

Klik hier voor foto’s van MFBfreaks Meeting 1 (Thomas)

Klik hier voor foto’s van MFBfreaks Meeting 1 (Chris)

Klik hier voor foto’s van MFBfreaks Meeting 1 (Bart)

Klik hier voor foto’s van MFBfreaks Meeting 1 (Herman)