MFBfreaks.com Webshop vernieuwd!

Beste MFBfreaks,

Het is velen van jullie niet ontgaan; de MFBfreaks.com Webshop heeft de afgelopen tijd een flinke verbouwing ondergaan. Bijna alles werkt nu zoals het hoort, dus het is tijd voor een officiële mededeling.

De nieuwe MFBfreaks.com Webshop maakt deel uit van de compleet nieuwe site, die binnenkort online komt. Stukjes daarvan zijn al hier en daar te vinden, maar officiëel is het “oude” aangezicht nog aanwezig. Momenteel moeten nog enkele technische kreukels worden glad gestreken en dan is alles klaar.

Verbetering

De nieuwe webshop biedt een groot aantal voordelen boven de oude shop. Om te beginnen ziet alles er een stuk mooier, netter en overzichtelijker uit. Daarnaast is het nu mogelijk om een gebruikersaccount aan te maken waarin je aankoopgeschiedenis en de status van je huidige bestellingen bekeken kan worden. Ook houdt dit in dat je niet bij elke nieuwe bestelling je complete adresgegevens etc. opnieuw hoeft in te vullen – deze worden nu eenvoudig opgeslagen en gekoppeld aan je gebruikersaccount. Uiteraard doen wij daar geen gekke dingen mee en dienen deze gegevens alleen voor het versturen van bestellingen.

Assortiment

Met de nieuwe webshop is ook het assortiment kritisch onder de loep genomen. Artikelen die niet (meer) interessant waren, zijn uit de shop verdwenen. Er zijn echter ook heel veel nieuwe artikelen bij gekomen, waardoor we nu een assortiment van ruim 500 items uit voorraad kunnen leveren! Wat dacht je bijvoorbeeld van het uitgebreide assortiment antennemateriaal voor de FM liefhebbers of de vinyl accessoires waarmee je je platencollectie in uitstekende staat kunt houden? Verder is ook het assortiment aandrijfsnaren uitgebreid, waardoor we nu voor ruim 150 Philips apparaten de passende aandrijfsnaren kunnen leveren. Dat aantal blijft overigens groeien; doordat we nonstop Service Manuals verzamelen en doorlezen komen er steeds meer snarensets in de Webshop.

Merken

Met enige trots mag ik melden dat we ook enkele grote namen in de Webshop hebben mogen verwelkomen. Zo zijn we in zee gegaan met Tonar International voor het leveren van hoogwaardige vervangnaalden voor Philips platenspelerelementen. Deze naalden moeten nog in de Webshop worden opgenomen, dit gebeurt op zeer korte termijn.
Een ander paradepaardje is het merk RMGI, een van de weinige fabrikanten die zich nog specialiseren in het produceren van bandrecorderbanden. Zij hebben de productielijnen van BASF/EMTEC overgenomen en produceren naar bewezen recept de beroemde LPR35 en SM468 banden in diverse maten. Tot januari 2012 vond de productie van RMGI plaats in Nederland (Oosterhout) maar sinds dit jaar is de fabricage van banden verplaatst naar de Franse Pyral fabrieken. Dankzij uitstekende afspraken met de Nederlandse importeur van het merk, kunnen we deze banden nu in de Webshop aanbieden voor alleszins schappelijke prijzen.

Verzending

Verzending van bestellingen uit de MFBfreaks.com Webshop kost binnen Nederland EUR 3,95. Het maakt niet uit of je bestelling door de brievenbus past of met de pakketdienst moet worden vervoerd, het tarief is vast. Daarnaast is de gratis verzending vanaf EUR 50,00 opgeheven. Hiervoor in de plaats zullen van tijd tot tijd kortingsacties en aanbiedingen plaatsvinden.

Belasting en voorwaarden

Begonnen als hobbyshopje is de MFBfreaks.com Webshop inmiddels gegroeid naar een officiëel bedrijf. Compleet met Kamer van Koophandel en BTW. Omdat we nu alles officiëel doen, horen hier ook voorwaarden bij waaraan we ons moeten houden. Deze voorwaarden vind je uiteraard terug op de site. Netjes zoals het hoort.

To Do

Natuurlijk zijn er nog wat zaken die niet helemaal af zijn. Zo is het de bedoeling dat de nieuwe Webshop straks weer bereikbaar is via de bekende link https://webshop.mfbfreaks.com . Momenteel vind je daar een doorklikpagina waarmee je in de nieuwe shop belandt, maar dat is dus tijdelijk.
Verder is het de bedoeling om de database met forumgebruikers te koppelen aan de Webshop. Dat betekent dat je geen dubbele account hoeft aan te maken, één voor het Forum en één voor de Webshop, maar dat je met je Forum-account gewoon in de Webshop kunt inloggen en bestellen. Wel zo handig. Er zitten echter wat haken en ogen aan dit verhaal, waardoor het momenteel nog niet voor iedereen mogelijk is. Op dit moment is dubbel registreren dus nog even de enige optie.