MFBfreaks.com Webshop biedt nu ook Occasions aan

01 (Small)Het moest er eens van komen; de toenemende populariteit van onze Motional Feedback boxen vraagt om een betrouwbaar en deskundig verkooppunt 😉

Vanaf vandaag kun je in de MFBfreaks.com Webshop ook terecht voor volledig gerestaureerde Philips Motional Feedback boxen en Vintage Audio apparatuur. Het assortiment wordt dagelijks actueel gehouden en er worden voortdurend nieuwe toestellen toegevoegd aan het assortiment. Op dit moment bestaat het aanbod nog uitsluitend uit volledig gerestaureerde MFB boxen, maar hier zullen op korte termijn ook Philips platenspelers, versterkers, tuners en andere vintage audioapparatuur aan worden toegevoegd. Alle aangeboden boxen zijn grondig gerestaureerd met behulp van hoogwaardige kwaliteitsonderdelen. Om die reden is het mogelijk om maar liefst twee jaar garantie te bieden op de aangeboden apparatuur! Waar kocht je ooit eerder tweedehands audio-apparatuur met zoveel zekerheid? Daaruit blijkt hoe zeker we zijn van onze zaak. Wat verstaan we onder restaureren? Dat is meer dan even een paar instellingen controleren.

Een gerestaureerde MFB box uit de MFBfreaks.com Webshop heeft in elk geval de volgende behandeling ondergaan:

 • Alle elko’s zijn vervangen door nieuwe topkwaliteit elko’s (BC Vishay en Nichicon Fine Gold)
 • Instelpotmeters voor ruststroom en feedback worden altijd vervangen (532/541/544/567)
 • Relais worden gereinigd (532/541/544/567) of vervangen (585/586/587)
 • Storingsgevoelige Japanse transistoren worden altijd vervangen door originele exemplaren
 • DIN aansluitbussen worden vervangen (532/544/567)
 • Links/rechts drukschakelaars worden vervangen (532/544/567)
 • Overige knoppen en schakelaars worden gereinigd en gesmeerd
 • Alle solderingen worden opnieuw gesoldeerd voor optimale verbindingen
 • Gloeilampjes worden standaard vervangen (532)
 • Ruststroom, Feedback en versterkerniveaus worden opnieuw afgeregeld
 • Behuizingen worden gecontroleerd op luchtdichtheid
 • Beschadigde luidsprekers worden gerepareerd of vervangen
 • Alle luidsprekerschroeven worden opnieuw aangedraaid
 • Cosmetische beschadigingen worden zo veel mogelijk hersteld
 • Ontbrekende of beschadigde knoppen of logo’s worden hersteld
 • Alle boxen worden van binnen en van buiten schoon en stofvrij afgeleverd
 • Alle boxen worden standaard voorzien van anti-kras viltjes

En uiteraard worden alle boxen geruime tijd getest voordat ze verkocht worden. Er wordt dus heel wat werk in gestoken en daarom krijg je maar liefst twee jaar garantie op alle aangeboden MFB boxen. Niet dat je dat nodig zult hebben, want deze uiterst betrouwbare exemplaren kunnen weer voor tientallen jaren probleemloos speelplezier zorgen. Maar het is een geruststellende gedachte.

Toegegeven, je betaalt wel wat meer dan wanneer je een stel MFB boxen op Marktplaats zou aanschaffen. Het mag echter duidelijk zijn dat je ook in de Webshop beslist waar voor je geld krijgt. Het uitgangspunt is om een gerestaureerd stel boxen aan te bieden voor een gemiddelde marktplaatsprijs plus de kosten van revisie door een MFBfreaks.com Servicepunt. Dit is dus de ideale oplossing voor wie op zoek is naar een betrouwbaar stel Motional Feedback boxen zonder hier zelf nog mee aan de slag te moeten gaan.Wil je je MFB installatie upgraden? Dat is geen enkel probleem. Het is ook mogelijk om je bestaande MFB boxen in te ruilen wanneer je op zoek bent naar iets groters of juist iets kleiners.

Op dit moment is het aanbod met vijf sets MFB boxen nog beperkt; er wordt echter hard gewerkt om dit op korte termijn uit te breiden. Er staat bijvoorbeeld een schitterende set 532 PL00 te trappelen om op de foto te gaan. Ook enkele sets 587 zullen binnenkort grondig onder handen worden genomen om vervolgens een plekje op de website te krijgen. Hierbij is zelfs een set 587 /50R met zwarte aluminium speakerranden, de redelijk zeldzame “Black Tulip” uitvoering.

Ben je of ken je iemand die op zoek is naar een stel betrouwbare MFB boxen voor jarenlang muziekplezier? Dan weet ik zeker dat je het aanbod in de Webshop weet te waarderen. Uiteraard is het altijd mogelijk om vrijblijvend te komen luisteren. Alhoewel afhalen de voorkeur heeft, kunnen de boxen op verzoek ook worden verzonden.

Nieuwsgierig geworden? Iets leuks gezien of een keer komen luisteren? Neem gerust even contact op!

6 gedachten over “MFBfreaks.com Webshop biedt nu ook Occasions aan”

 1. Proficiat met de groei van de business!
  “Het mag echter duidelijk zijn dat je ook in de Webshop beslist waar voor je geld krijgt. Het uitgangspunt is om een gerestaureerd stel boxen aan te bieden voor een gemiddelde marktplaatsprijs plus de kosten van revisie door een MFBfreaks.com Servicepunt.”
  Ben je niet verplicht ook 21% BTW te rekenen? Of hoeft dat niet omdat het occasions zijn? Lijkt me verstandig om je daarover goed te informeren, zodat de vrienden met de blauwe enveloppen je niet een naheffing gaan geven. Met 21% BTW erbij verslechterd wel weer je concurrentiepositie, want de ‘particuliere’ Marktplaats-verkoper heeft daar niks mee te maken.

  • Alle webshop verkopen worden inclusief BTW aangeboden en zo ook de occasions. Officieel vallen deze, net als alle verkoop van alle tweedehands goederen, onder de margeregeling. Daarbij gelden speciale regels wat betreft het berekenen van BTW. Momenteel wordt er hard gewerkt om dit administratief te implementeren. Voor de klant zal dat echter niets uitmaken; de verkoopprijs blijft hetzelfde.

 2. heb een phillips bandrecorder type 4 504

  gekregen zonder de bijbehorende kabel zoek dus het complete bijbehorende kabelset
  kunnen jullie dat leveren en wat zijn de kosten
  vriendelijke groet

 3. Ik wens je oprecht ook veel succes, maar het moet me wel van het hart dat ik een schril contrast zie met een van je allereerste berichtjes op het forum:

  https://www.mfbfreaks.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=2&p=2#p2

  Het zou m.i. “correcter” geweest zijn als je een duidelkijke scheiding zou aanbrengen tussen de hobby-website met het forum, de downloads en artikeltjes, en de commerciele activiteiten.

  • Beste pe1dna,

   Hartelijk dank voor je bericht. Ik kan begrip hebben voor je standpunt ten opzichte van het forumbericht waaraan je refereert. Je kunt echter ook stellen dat het overweldigende succes van Motional Feedback en MFBfreaks mij heeft genoodzaakt de zaken professioneler aan te pakken. En het overlappen van hobby en werk is dan een onvermijdelijk maar gelukkig ook erg leuke bezigheid. Ik had in 2005 nooit kunnen bedenken dat ik nu op een dergelijke intensieve manier aan het werk zou gaan, simpelweg door toegenomen vraag om hulp, reparatie en onderdelen. Mensen veranderen, inzichten veranderen en de vele positieve reacties bevestigen voor mij dat alle keuzes tot nu toe de juiste zijn geweest. Zoals je op het forum kunt zien, wordt er ook nog veelvuldig hulp geboden aan mensen die een storing zelf niet kunnen oplossen. Dit in tegenstelling aan hetgeen ik me destijds aan stoorde, waar elke vraag om advies beantwoord werd met de tip om vooral even langs te komen voor een consult. Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om deze hobby op professioneel niveau uit te oefenen met als eerste belang een groot aantal tevreden gebruikers en daarna pas eigen provisie. Hopelijk kun jij deze tien jaar oude uitspraak, net als ik, relativeren aan de tijd waarin we nu leven.

   Met vriendelijke groet,

   Thomas

Reacties zijn gesloten.