Prettige feestdagen en de beste wensen voor 2014

1501801_571143792960046_1236132276_nHet is alweer zover; de feestmaand december heeft zich aangekondigd en daarmee komt ook direct het einde van het jaar in zicht. De donkere dagen waarin er weer veel tijd is om op de zolderkamer te gaan zitten knutselen aan je mooie Philips apparatuur. Projecten die eindelijk gestart kunnen worden, of wellicht eindelijk worden afgerond? Veel vrije dagen en dus veel tijd om te hobby-en. De geur van warm soldeertin en het geluid van de Top2000 uit alle overige Philips-apparaten die spelend op de plank staan. Dát is een winter zoals de MFBfreak hem graag heeft!

Als MFBfreaks mogen we terugkijken op een geslaagd, succesvol en gezellig 2013. Wat is er weer veel gebeurd binnen de gemeenschap! We hebben diverse nieuwe leden mogen verwelkomen die stuk voor stuk een grote hoeveelheid enthousiasme, sfeer maar ook kennis met zich mee hebben gebracht. In het bijzonder mag daarbij gerefereerd worden aan de zelfbouw MFB projecten van Chris, David, Hans en Peter waarvan zowel de ontwikkeling als de uitvoering het hobbyniveau wat mij betreft ontgroeid zijn. Deze vier enthousiaste lieden vonden elkaar via het Forum en zijn erin geslaagd om – weliswaar op afstand – een perfect functionerend en zeer intelligent team van ontwerpers te vormen waaruit een tweetal schitterende creaties zijn ontstaan. Bravo!

Ook de overige MFBfreaks hebben niet stil gezeten dit jaar en er zijn diverse forumgebonden uitstapjes geweest. Natuurlijk was er de zeer succesvolle Meeting nummer 11 in maart van dit jaar, waarbij de opkomst hoger was dan ooit tevoren. Bijna 100 belangstellenden kwamen die dag naar De Stolp in Den Bosch om MFB te kunnen zien, horen, ruiken en voelen. Een feestelijk feit dat zeker niet mag worden vergeten is het 40 jarig jubileum van Motional Feedback dat zeker even onder de aandacht is gebracht. Piet Gouw verblijdt ons nog steeds met zijn aanwezigheid en daarvoor zijn we hem allemaal enorm dankbaar. Daarnaast hebben we in oktober de Stichting tot Behoud van Historische Philips Producten bezocht, alwaar een schitterend arsenaal aan Philips apparatuur iedereen in vervoering kreeg. Ten slotte was er nog de vijftigste verjaardag van het cassettebandje waarbij we werden uitgenodigd door het Philips Museum in Eindhoven. Hier vond zelf een ontmoeting met Lou “cassettebandje” Ottens plaats.

Tenslotte was 2013 het jaar waarin het MFBfreaks.com Hoofdkwartier opgericht werd. Mijn eigen kleine “help, mijn man heeft een hobby”-project dat na ruim een jaar met succes in gebruik is genomen. Omringd door MFB boxen en aanverwante apparatuur kan ik nu werken aan website, webshop, forum, reparaties en andere hobbygerelateerde zaken. Heerlijk!

Uiteraard wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie trouwe aanwezigheid en deelname binnen deze groep. Dankzij jullie bestaat MFBfreaks.com en zijn we nog steeds een groeiende gemeenschap! Keer op keer treden er weer nieuwe leden toe en kunnen ze rekenen op een warme en enthousiaste ontvangst. Dat is heel bijzonder en daar mogen we zeker trots op zijn. Ik wens alle MFBfreaks daarom een zeer gelukkig, voorspoedig en welvarend 2014 toe. Moge al je dromen uitkomen en je wensen in vervulling gaan!

5 gedachten over “Prettige feestdagen en de beste wensen voor 2014”

 1. Iedereen een gezond en hobbyvol jaar toegewenst.
  En voor mezelf.. dat ik aankomend jaar een mooie set MFB’s hier heb spelen..Tja ’t moet er toch een keer van komen nadat ik als jochie van pak ‘m beet 15jr, de boxen gehoord heb op de FIRATO met m’n pa.
  Altijd van gedroomd, en toen ik ze makkelijk kon betalen, werden ze vlgs mij nieuw niet meer gemaakt.
  Daarom is mijn voornemen voor dit jaar: Scoor jezelf een mooie set MFB’s.
  Luisterrijke groet,
  Robert

 2. Lees met genoegen dat nog zoveel mensen zo veel plezier beleven aan het gebruik en in stand houden van deze uitstekende en voor mij onovertrefbare MFB587 boxen.
  Helaas produceert een van mijn MFB-587-boxen nu een storend rommelend bijgeluid. Weet nog niet of dit met vervanging van elco’s in voeding is op te lossen. Wil ze onder geen beding missen, aangezien de bijbehorende tuner 22AH 080 en voorversterker 22AH 280 nog steeds uitstekend functioneren en ik nog steeds geniet van de prachtige geluidskwaliteit. Ik ben zeer geinteressseerd wanneer volgende forum gehouden zal worden, wellicht ontmoet ik daar iemand die evntueel kan helpen met het oplossen van mijn problem.
  Ik wens MFBfreaks.com en zijn supporters een GEZOND en Voorspoedig 2014 toe!!!

 3. Beste Rob,

  Wees maar zuinig op die mooie 587 MFB boxen; het is een schitterend ontwerp en na een complete revisie klinken ze na 30 jaar nog steeds geweldig. Ik denk dat jouw kleine storing wel op te lossen is; ik weet zeker dat één van onze Servicepunten je daarbij wel kan en wil helpen. Klik anders eens aan de linkerkant op Reparatie en Service –> Reparatie Aanvraag en zoek contact met een Servicepunt in de buurt.

 4. Hoezo zolderkamer ? Mijn 22RH720 stond samen met 2 426’s gloedvol in de woonkamer de top 2000 ten gehore te brengen. Vanwege en kabelstoring heeft de set ons op het juiste moment het nieuwe jaar in geloodst. Als dát geen goed jaar wordt…!

  Voor iedereen op het forum nog de beste wensen!

  Oebele

Reacties zijn gesloten.