Restaureer een 587 MFB in 8 minuten

Na het grote succes van de eerdere video MFB revisie in 8 minuten waarin in vogelvlucht de restauratie van een 22RH544 MFB box wordt getoond, is hier deel twee in deze spannende serie. Deze keer wordt een 22AH587 MFB box gerestaureerd. De elektronica wordt onder handen genomen, de kast wordt behandeld op de bekende zwakke punten en het geheel wordt weer netjes conform de Philips specificaties afgeregeld. Wie goed oplet, ziet dat de werkwijze enigszins is veranderd ten opzichte van het afregelverslag op de website. Enkele werkzaamheden zijn eenvoudiger gemaakt waardoor sneller en effici├źnter gewerkt kan worden. Ook wordt het afregelen nu niet meer met de scoop gedaan, omdat dit onvoldoende nauwkeurig blijkt te zijn. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van een true RMS voltmeter. Het verslag op de website wordt binnenkort aangepast om deze nieuwe werkwijze uit te leggen. Voor nu wens ik jullie veel kijkplezier met deze nieuwe video!

2 gedachten over “Restaureer een 587 MFB in 8 minuten”

 1. Hallo Thomas,
  leuke instructie video, jammer dat je bij de afregeling de waarden niet even laat zien.

  Ik heb een technische vraag, waarvan jij misschien meteen zegt: o, dan moet je die tor vervangen (voor ik alle spanningmetingen af moet via die vreselijke service manual. waarom niet de spanningen zetten op de PCB layout tekening…). Ik heb 2 587’s en van beide is het midden weg. SQ’s zijn goed, signaal komt wel degelijk aan op de input van de MID sectie en aan het knooppunt van R3261 en R3264 staat de juiste DC spanning en komt wel degelijk een signaal, maar van hetzelfde niveau als het ingangssignaal, dus zonder versterking lijkt het wel. De BD’s al wel vervangen, maar dat helpt niet. Heb jij dit eerder aan de hand gehad?

  Jan

  • Beste Jan, om de video niet te lang te maken heb ik er bewust voor gekozen om de waarden niet vast te leggen. Ik ga binnenkort het afregel artikel op de site herschrijven en zal dan ook de RMS waarden vermelden waarmee de box wordt afgeregeld.

   Over jouw 587’s, heb je daar de elco’s al van vervangen? Het is een bekend verhaal dat met name C2204 van 22uF op de hoek van de midversterker volledig in capaciteit terugloopt en de midversterker dan niets meer doet. Deze vervangen en je probleem is opgelost. Succes!

Reacties zijn gesloten.